tiistai 8. marraskuuta 2016

FRØSNAPPER ja leivonnaisia joiden nimiä en muista

 Hallo!

Tänään heräsin klo 6.45. Olen herännyt nyt joka aamu ennen herätystä. Ihan mukavaa toisaalta, saa köllötellä sängyssä seitsemään. :) Kahdeksalta alkoi tunnit leipomossa. Olin luokan kanssa, jossa oli ykkösvuotelaisia. Täällä leipomoalalla opiskelijoista suurin osa on poikia toisin kuin Suomessa. Täällä luokalla oli vain kolme tyttöä. 
Teimme luokan kanssa frøsnapper nimisiä leivonnaisia. Taikina oli wiineritaikinaa ja niihin laitettiin sisälle manteliremonssia ja päälle unikonsiemeniä ja seesaminsiemeniä. 
frøsnapper

Täällä on paljon taukoja päivän aikana verrattuna Suomen koulupäiviin. Tänään oli kaksi 15 minuutin taukoa ja yksi puolen tunnin. En tiedä sitten oliko se vain tänään vai onko se pysyvä systeemi. Kuitenkin, taukojen jälkeen tehtiin vielä tomusokerista, jauhoista, margariinista ja kananmunista taikina alla oleville leivoksille. Vasemmalla ylhäällä olevaan leivokseen laitettiin väliin vadelmamarmeladia ja päälle pomadan kaltaista kuorrutetta sekä pakastekuivattua vadelmaa. Oikealla ylhäällä on leivos, jossa on sisällä pohjataikinan ja marsipaanin sekoitusta. Paiston jälkeen pursotettiin kerman, ranskankerman, sokerin ja vadelman sekoitusta päälle. Koristeltiin pakastekuivatuilla vadelmilla ja uunissa paistetuilla pistaasipähkinöillä sekä suklaaspritsauksella.
Ja vielä viimeinen leivos. Eli alimmaisena on leivos, johon laitettiin vain marsipaanipallo keskelle ja se painettiin kiinni kolmesta kohtaa. Paiston jälkeen leivonnaiset dipattin suklaassa.
Itse en oikein pitänyt niistä joihin tuli marsipaania. Tuo vadelmahillolla täytetty oli hyvää :)


Tunnit päättyivät n. puoli neljältä. Tulin asuntolalle ja skypetin kaverini kanssa ja kävin syömässä ja skypetin taas :D  Ilmeisesti minulla on jonkilainen jetlagi, koska olen iltaisin todella väsynyt. Enemmän kuin normaalisti. Mutta kyllä se siitä jossain vaiheessa tasoittuu :D 
Kuulin tänään, että olen erilainen kuin muut suomalaiset jotka ovat olleet täällä. Olen kuulemma todella puhelias ja ulospäinsuuntautunut. No olenhan sitä jo Suomessa, niin miksi en täälläkin :)
Kiitos kun luitte taas hölöpötyksiäni :D Huomiseen!


-Yours truly, Elli

2 kommenttia:

  1. Hauska juttu, miten siellä suurin osa opiskelijoista on poikia. Mistähän se johtuu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin kyllä miten paljon niitä oli :D Luokilla oli aina vain 3-6 tyttöä :D

      Poista