perjantai 11. marraskuuta 2016

Thank god it's friday

Hei på dej tai jotain siihen suuntaan.

Tänään tehtiinkin sitten mantelikeksejä. Massa oli samaa mitä käytettiin Kransekagessa. Massaan lisättiin vain hieman valkuaista, jotta se oli helpommin pursotettavaa. Sisälle laitettiin nougat-täytettä ja paiston jälkeen koristeltiin tomusokeri-kananmunaseoksella ja dipattiin suklaassa.
Itse maistoin myös tätä, vaikka en marsipaanin ylin ystävä olekaan. Yllätyin, kun pidinkin siitä. 

Muista maista oli tulossa 8 opettajaa käymään ensi viikolla, joten minun piti valmistaa ja pakata ns. keksit.

Ylijäämäpaloista sainkin ottaa sitten itsellenikin näitä keksejä mukaan. Pakkasin myös Cathrinelle ja hänen perheellensä muutaman keksin, koska työpäivän jälkeen lähdinkin sitten kävellen Roskilden asemalle, jossa Cathrine jo odottikin minua. Shoppailimme muutaman tunnin. Ostin kengät, mekon ja paidan, jos jotakuta kiinnostaa. :D Kello alkoi lähestyä viittä kun tulin takaisin asuntolalle.
Täällä on niin hiljaista, kun kaikki tanskalaiset opiskelijat ovat lähteneet viikonlopuksi kotiin ja yövartijaakaan ei ilmeisesti ole. Aavemaista.
Kuva jonka näppäsin kävellessäni takaisin asuntolalle

Okei, siinä taisi olla kaikki tältä päivältä :) Viikonloppuna ei varmaan tule päivitystä, koska en varmaan tee mitään kiinnostavaa. Käyn kävelyllä ja katson netflixiä ja syön. :D Ehkä jos innostun, teen jonkin päivityksen, mutta se jää nähtäväksi :)

-Yours truly, Elli

2 kommenttia:

 1. Moi!
  Olipa hienoa, että sait perusteellista opastusta viime sunnuntaina. Sinulle sattui hyvä onni, kun tutustuit tanskalaisiin ihmisiin kesällä. Heiltä saa hyvää infoa paikallisista asioista ja tututustumiskohteista jne.
  Hienosti olet selviytynyt ensimmäisestä viikosta. Tuotokset näyttävät tosi tyypillisiltä tanskalaisilta, paljon marsipaania ja sokeria. Kaikkia kannattaa maistella. On hyvä, että eka viikko on ollut rauhallinen ja olet päässyt rauhassa tutustumaan uuteen ympäristöön ja oppimaan kieltäkin. Iltaväsymys johtuu ympäristön muutoksesta ja koko ajan aistit pitää olla aktiivisena, "kroppa" käy ylikierroksilla.
  Mielenkiinnolla odottelen kommenttejasi, millaista elämää kurssikaverisi tuovat asuntolaan ja kouluun.
  Hyvää alkavaa kurssiviikkoa!
  Eila

  VastaaPoista